Bu sendrom düzenli yumurtlamanın olmaması sonucu, adet gecikmeleri, aşırı tüylenme, kilo almaya meyil, ciltte yağlanma ve sivilcelenme gibi tipik belirtileri olan bir durumdur.
Bu hastalık kronik bir rahatsızlıktır, belirtiler hafife alındığı için kısırlık ortaya çıkana kadar genellikle fark edilmez. Endometriozis teşhisinin tek kesin yolu bir laparoskopik yöntemle göbek deliğinden girilerek kamera ile karın içine bakılmasıdır.
İdrar kaçırma insanların ortalama ömürlerinin uzaması ve beklenen yaşam kalitesinin artmasıdır.İdrar kaçırma, cerrahi veya cerrahi dışı yöntemlerle, ilaçla tedavi edilebiliyor.
Dokulardaki olağan dışı doku büyümelerine tümör ya da ur denilmektedir. Klasik olarak miyomların tedavisi cerrahi olarak kabul edilmektedir. Rahmin korunması gereken durumlarda sadece miyom veya miyomların alınması (miyomektomi) tercih edilir.
Çoğunlukla hormonal değişimlerden kaynaklanan adet düzensizliği, menopoz, diyabet, depresyon gibi bir çok sebebi olabilir. Tedavisi için doğru teşhis ile tedavi yöntemi uygulanmalıdır.
Kadınların bahsettiğimiz psikolojik ve fizyolojik risklerden olabildiğince sakınabilmeleri için hiç değilse yılda bir kez Kadın Hastalıkları Uzmanı‘ na Jinekolojik Muayene olmaları tavsiye edilmektedir.